Romanian Business Leaders organizează în prima jumătate a lunii septembrie trei noi conferințe regionale în cadrul programului de dezvoltare rurală Antreprenorești-Adoptă un Sat!, la Craiova (7 septembrie), Brăila (13 septembrie) și Slobozia (14 septembrie). Conferințele sunt adresate gospodarilor și oamenilor cu inițiativă din mediul rural, care doresc să își înscrie comuna în programul Antreprenorești, pentru a crea și implementa strategii de dezvoltare cu sprijinul comunității Romanian Business Leaders.

La conferința regională de la Craiova, din 7 septembrie, vor participa gospodari din județele Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Teleorman, la conferința de la Brăila, din 13 septembrie, reprezentanți ai comunităților rurale din județele Brăila, Buzău, Galați, Tulcea și Vrancea, iar în 14 septembrie, la Slobozia, sunt așteptați reprezentanți ai comunelor din județele Călărași, Constanța, Giurgiu și Ialomița. În total, sunt așteptați aproximativ 500 de gospodari din 14 județe.

În cadrul conferințelor învităm antreprenori ce au triumfat în activitatea lor și care își pot expune povestea pentru cei aflați la început, în sesiunea dedicată exemplelor de bună practică. Echipa Antreprenorești este formată din antreprenori de succes din mediul de business, uniți în efortul de revitalizare a satului românesc. Lor li se alătură membri ai rețelei Romanian Business Leaders în efortul de a schimba România rurală. La eveniment vor lua parte și alți antreprenori din zonele aferente conferințelor regionale și care sunt interesați să își înscrie comunele în programul Antreprenorești. Întâlnirea se încheie cu extragerea câștigătorilor premiilor utile pentru gospodari.

Cele trei conferințe regionale sunt menite să faciliteze întâlnirea echipei Antreprenorești cu comunitățile locale ce doresc să se înscrie în cadrul proiectului. În urma înscrierilor vom selecta o serie de comune în care vom efectua un tur de vizite dedicat. Criteriile care stau la baza preselecției comunelor sunt: curba demografică –numărul tinerilor să fie în media demografică a țării, potențialul economic local și interesul liderilor locali. Cele mai interesante exemple vor fi selectate în rândul celor 4 finaliste regionale.
Primul eveniment regional a avut loc la Pitești, în data de 14 iunie, unde au luat parte peste 100 de participanți reprezentânt 33 de comune din județele Argeș, Dâmbovița, Prahova și Vâlcea. Am avut ocazia să întâlnim povești de succes în sesiunea dedicată exemplelor de bună practică, am desfășurat înscrierea comunelor prezente și am extras câștigătorii premiilor utile gospodarilor! Poze de la eveniment sunt disponibile la acest link:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here