Hidrologii au emis, joi dimineata, o avertizare cod portocaliu de inundații pe râuri din județele Caraș-Severin, Timiș, Gorj și Dolj.

COD PORTOCALIU

În intervalul 07.01.2021 ora 11:00 – 08.01.2021 ora 12:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Pogăniş – bazin amonte Ac. Cadar Duboz, Bârzava – sector aval S.H. Moniom (judeţele: Caraş Severin şi Timiş), Jiu – sector aval S.H. Filiași – amonte S.H. Podari (judeţele: Gorj și Dolj).

Harta cu codurile se anexează.

Se ridică ȋncepând cu data 07.01.2021 ora 11:00 Avertizarea Hidrologică din celelalte bazine hidrografice avertizate anterior.

Se menționează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce şi pe afluenții de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundații, secetă hidrologică precum și incidente/accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă și poluări marine în zona costieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here