Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere recomandă conducătorilor auto să plece la drum numai în caz de strictă necesitate şi doar daca au autovehiculele echipate de iarna.

De asemenea, soferii  sa se informeze inainte de a pleca la drum despre starea zonelor tranzitate, sa adapteze viteza la condiţiile din trafic si sa respecte eventualele restricţii de circulaţie impuse.

Vă aducem la cunostinţă că în judeţele Teleorman şi Giurgiu a început deja sa ningă în cantităţi însemnate, iar pe drumurile naţionale şi autostrăzile din celelalte jude?e ninge moderat.

Menţionăm că în perioada 26 februarie, ora 04:00  – 27 februarie, ora 14:00 sunt anunţate ninsori însemnate cantitativ, depunerea unui strat consistent de zăpadă şi vizibilitate scăzută din cauza viscolului, în judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa şi Tulcea.

Precizăm că toate Direcţiile Regionale ale Companiei sunt mobilizate si intervin pentru a asigura traficul rutier în condiţii de siguranţă, acolo unde se impune. De asemenea, regionalele unde fenomenele meteo sunt moderate vor veni în ajutorul celor care se confruntă cu fenomene extreme, deplasând utilaje acolo unde va fi nevoie.
La această oră nu este niciun sector de drum naţional sau autostradă închis ori cu circula?ia îngreunată din cauza fenomenelor meteorologice.

În cazul în care, din cauza viscolului puternic, vizibilitatea va scădea până la limita de siguranţă, CNAIR împreună cu Politţia Rutieră vor decide închiderea traficului pe anumite sectoare de drum.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here