Ion Marin, fostul primar PSD al comunei deoljene Bratovoeşti, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare după ce a recunoscut la DNA că a intervenit, prin fostul deputat PSD Claudiu Manda, în prezent europarlamentar, în favoarea a zeci de asistaţi social care au încasat ajutor social necuvenit, relatează Adevărul.

Un acord de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între fostul primar al comunei Bratovoeşti, judeţul Dolj, Ion Marin, şi DNA scoate la iveală modul în care zeci de decizii de recuperare a unor ajutoare sociale în valoare de peste 315.000 de lei plătite ilegal au fost anulate în urma intervenţiei făcute de preşedintele PSD Dolj, Claudiu Manda.

Potrivit acordului de recunoaştere a vinovăţiei, validat în octombrie 2020 de Tribunalul Dolj, faptele datează din anul 2015, când Claudiu Manda era deputat şi preşedinte al PSD Dolj, funcţie pe care o deţine şi în prezent.

În urma controlului de la Bratovoeşti, AJPIS a emis decizii de recuperare a banilor cerându-le celor care au primit ajutoare sociale ilegal „să restituie în cel mai scurt timp sumele”.

După ce au primit deciziile de restituire a banilor, beneficiarii s-au dus cu jalba în proţap la primarul Ion Marin (PSD), cerându-i să facă ceva pentru a-i scăpa de restituirea banilor.

Pentru că „era interesat să păstreze în continuare pentru sine şi PSD, partidul pe care îl reprezenta, spijinul electoral al acestor persoane”, primarul din Bratovoeşti a decis să intervină la directorul AJPIS Dolj, Marius Simcelescu, pentru anularea deciziilor de restituire a banilor.

Potrivit DNA, în data de 05.06.2015, primarul Marin Ion s-a întâlnit cu Claudiu Manda la sediul PSD Dolj, i-a spus preşedintelui PSD Dolj despre ce este vorba, iar Manda l-a sunat, în prezenţa primarului, pe directorul AJPIS Dolj căruia i-a cerut „să se întâlnească cu primarul şi să stabilească împreună ce e de făcut”.

Directorul AJPIS l-a asigurat pe Manda că a înţeles şi că o să rezolve problema, lucru care s-a şi întâmplat. Potrivit DNA, Claudiu Manda „a încercat să minimizeze implicarea sa în chestiunea respectivă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here