Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Olt organizeaza expozitia „Sufletul satului Românesc“

Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Olt organizeaza expozitia „Sufletul satului Românesc“

expozitiaCentrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Olt vă invită la vernisajul expoziției de artă fotografică „Sufletul satului Românesc“ organizată în parteneriat cu Asociația Internațională de Fotografie „Euro Foto Art“ din Oradea. Expoziția are loc în cadrul Festivalului European de Fotografie, ediția a V-a, 2016, organizat de Asociaţia  Internațională de Fotografie „Euro Foto Art”, sub patronajul Ministerului Culturii. Expoziția vă oferă posibilitatea cunoașterii unor lucrări fotografice reprezentative ale artiștilor fotografi Dancoglu Constantin E.FIAP/b și Petrila Gheorghe E.FIAP.

Expoziţia celor doi artiştilor fotografi din Oradea, membrii ai Clubului Fotografic ”Nufărul” din Oradea (CFNO), care în acest an va aniversa 40 de ani de existență, cuprinde 80 de fotografii alb-negru și color, care prezintă fidel, prin limbajul artei fotografice, satul românesc.

Prin lucrările expuse, publicul vizitator va putea descoperi o serie portrete deosebite, socio-fotografii, dar și peisaje inedite, prin care este prezentat țăranul roman, legat “trup și suflet” de locuri pitorești ale României.

Artistul fotograf Dancoglu Constantin EFIAP/b a început să fotografieze din anul 1980, când a devenit membru al cunscutului Fotoclub orădean. A activat timp de 20 de ani, în cadrul Comitetului de conducere al Clubului Fotografic “Nufărul” din Oradea, unde a îndeplinit funcția de consilier general, până în anul 2004. A obținut diferite distincții internaționale și este membru de onoare a mai multor Organizații fotografice din Europa.

Fotografia este o pasiune mai veche a artistului fotograf Petrila Gheorghe E.FIAP, concretizată în anul 2007, când a devenit membru al CFNO, unde acum este membru în Comitetul Director. A obținut numeroase premii si distincții nationale si internaționale, fiind membru de onoare a mai multor Organizații fotografice din România.

Artiștii fotografi expozanți au participat, cu mare success la diferite saloane naționale și internaționale, juriile acestora celor doi zeci premii și medalii.

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 19 mai 2016, la ora 17:00, în Foaierul Centrului Cultural “Eugen Ionescu” Slatina (Olt) din Bulevardul Alexandru Ioan Cuza.
Organizatori: Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Olt, Fotoclubul ”Alutus” Slatina (Olt), Centrul Cultural “Eugen Ionescu” Slatina (Olt).

Noua expoziţie a artiștilor fotografi orădeni, organizată sub patronajul Consiliului Județean Olt și al Primăriei Slatina va rămâne la dispoziţia publicului vizitator, până la data de 10 iunie 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published.