Bulgaria construiește un gard la granița terestră cu România pentru a preveni răspândirea virusului pestei porcine africane

Bulgaria construiește un gard la granița terestră cu România pentru a preveni răspândirea virusului pestei porcine africane

Dupa ce Ungaria a ridicat un gard pe granita impotriva emigrantilor, a venit timpul si pentru vecinii de la sud de Dunare sa ridice un gard, dar nu impotriva emigrantilor, ci impotriva pestei porcine.

Ministrul bulgar al Agriculturii, Roumen Porozhanov, a anunţat luni că au fost luate câteva măsuri pentru a preveni extinderea PPA în Bulgaria, dar obiectivul nu va fi uşor de îndeplinit, acesta constand in ridicarea unui gard gard la granița cu România. In România a fost depistat virusul pestei porcine la o fermă cu 48.000 de capete din județul Tulcea.

Sofia a început pregătirea unui teren la graniţa cu România unde se va construi un gard pentru a preveni intrarea mistreţilor, responsabili de răspândirea virusului pestei porcine africane (PPA), în condiţiile în care în România sunt înregistrate sute de focare, scrie The Sofia Globe, citata de Agerpres.

În zona Bolyarovo, unde există suspiciuni că ar fi o epidemie la o fermă, proprietarii au refuzat să-i primească pe veterinari şi au cerut procurorilor să intervină în cazul celui de-al doilea set de analize de la animale. Fermierii bulgari insistă că vor să vadă documentele originale privind rezultatele primului set de analize, colectate luna trecută, şi abia apoi vor să permită prelevarea altor analize de la animalele lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.