cristian buicanDoresc să fac un apel public la organele abilitate în vederea anchetării modului în care se organizează concursurile de ocupare a posturilor vacante de la nivelul instituţiilor judeţene şi la nivelul deconcentratelor din judeţul Vâlcea. Am ales să procedez astfel pentru că, în ultima perioadă, mai mulţi cetăţeni veniţi la audienţe au reclamat faptul că examenele organizate pentru ocuparea posturilor la instituţiile aflate în subordinea instituţiilor judeţene şi la deconcentrate, se „aranjează, de către cei care au câştigat alegerile la nivel judeţean”.

Personal mi se pare un fapt de o gravitate extremă şi solicit public tuturor celor care au atribuţii în acest domeniu să ancheteze aceste aspecte care mi-au fost aduse la cunoştinţă în cadrul audienţelor de la cabinetul parlamentar. Nu este normal ca într-o ţară membră a Uniunii Europene, în anul 2016, să „aranjezi” concursuri pentru a-ţi promova acoliţii. Pentru a avea instituţii care funcţionează bine, avem nevoie de profesionişti pe posturi, de oameni bine pregătiţi şi integrii. Toată lumea trebuie să înţeleagă că s-a terminat cu pilele şi nepotismul.

Există legi care prevăd proceduri clare, transparente şi corecte de organizare a concursurilor de angajare şi oricine le încalcă trebuie să răspundă. Tocmai de aceea fac un apel şi la cei care organizează aceste concursuri să nu cedeze presiunilor venite din partea mai marilor zilei şi să respecte legea, altfel vor trebui să plătească, conform legii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here