Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, a declarat luni, la Craiova, ca proiectul de reabiliatare al cladirii Teatrului National din Craiova va contine si o componenta economica. Aceasta investitie de aproape 20 de milioane de euro urmareste si  punerea in valoare a cladirii.

Avem un proiect ce se ridica la 18, 5 milioane euro. Avem in vedere, in primul rand, reabilitarea din punct de vedere patrimonial a cladirii, dar exista si o componenta economica aici, sunt facturi uriase la gaz, din cauza unei izolari termice precare. In jur de 20 de mii de euro pe luna. Este imperios necesara o reabilitare din punct de vedere termic. Avem in vedere punerea in valoare a cladirii, in mai multe puncte de vedere: amenajarea unui spatiu expozitional, amenajarea unor biblioteci.

Tin sa va spun ca subsolul acestei cladiri, este un spatiu urias, care nu este folosit absolut deloc si acest lucru poate fi realizat numai printr-un proiect de mare amploare, cum este acesta pe care il propunem noi, un proiect de aproape 20 de milioane de euro, un proiect care poate sa rezolve mai multe problematici ale acestei cladiri, o cladire care are o scena comparabila cu a Teatrului National Bucuresti. Asadar vorbim de un teatru emblematic pentru Romania, un teatru iata la 170 de ani de existenta este decorat de Administratia Prezidentiala. Acest anuntu nu se putea sa vina intr-un moment mai potrivit decat astazi. Speram ca acest acord sa fie cat mai repede incheiat pentru a putea demara procedurile, iar ceea ce se va intampla in luna octombrie la Biblioateca Omnia din Craiova sa se intample si la Teatrul National din Craiova”, a declarat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here