Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul copiilor bătuți de polițiștii locali pentru că au pescuit în parcul IOR

0
copii, batutri, parc politia locala

Presa a difuzat, în 12 septembrie 2018, imagini cu un copil bătut de poliţiştii locali ai Sectorului 3 Bucureşti şi legat cu cătuşele de un coş de gunoi, pentru că ar fi pescuit în lacul I.O.R. Prietenul lui, care a reuşit să filmeze agresiunea, a fost şi el lovit de poliţişti.

Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 49 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi protecţia copiilor şi a tinerilor.

Presa a relatat cum un agent de la Poliția Locală sector 3 a fost filmat în timp ce lovea un copil. Băiatul a fost pedepsit pentru că ar fi pescuit din lacul IOR. Prietenul lui, care a filmat, a fost agresat și el de polițiști.

Rică și Vali –  cei doi copiii din Deltă  – au fost bătuți și legați cu cătușele de un coș de gunoi de către agentii din cadrul Poliției Locală Sector 3 pentru că au prins patru pești în parcul IOR.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here