În perioada de trecere dintre anotimpuri oamenii pot resimți anumite simptome neplăcute, deoarece organismul are nevoie de o perioadă de adaptare la noile condiții meteorologice. Astenia, sau „lipsa de vlagă” este principala neplăcere primăvara, aceasta reprezintă de fapt o scădere a nivelului de energie. Pentru a combate senzația de slăbiciune sunt la îndemână câteva remedii simple, care în unele cazuri sunt sinonime cu distracția. În continuare sunt prezentate mai amănunțit simptomele asteniei de primăvară și modul în care pot fi combătute.

Simptome astenie de primăvară

Multe persoane recunosc măcar o parte din următoarele simptome ale asteniei de primăvară, acestea țin uneori și de starea fizică și de cea psihologică. Astfel condiție poate fi trădată de o stare de oboseală fizică și mentală accentuată, apărută chiar și atunci când rutina zilnică nu s-a modificat semnificativ. În acest context poate apărea slăbiciune musculară, lipsa poftei de mâncare, dificultăți de concentrare, tulburări de greutate, anxietate și irascibilitate, dureri de cap, insomnii și chiar un sentiment de tristețe apărută fără motiv.

Cum pot fi combătute simptomele asteniei

Obiceiurile zilnice sunt cele asupra cărora trebuie să ne mutăm atenția mai ales în perioadele de stres mai intens pentru organism. E necesară uneori o dietă mai echilibrată și suplimentarea anumitor elemente, de asemenea, creșterea timpului acordat mișcării, și somnului și chiar a timpului dedicat pentru relaxare. Putem să alegem orice ne face plăcere și ne dă un sentiment pozitiv, da la vizionarea unui film, la ascultarea formației muzicale preferate sau accesarea unei platforme de gambling, cum este de exemplu casino.netbet.ro/sloturi,(primul site licențiat în România, L1160651W000195, ONJN, +18).

Dietă variată și bogată primăvara

Pentru echilibrul organismului dieta este considerată și ea foarte importantă, sunt recomandate spre consum alimente bogate în triptofan, pentru că acest aminoacid stimulează secreția de serotonină, numită și hormonul fericirii, care influențează somnul, procesul de învățare, dispoziția și multe alte stări. Printre alimentele bogate în triptofan se numără: ouăle, produsele lactate, peștele, nucile, legumele, cerealele integrale, fructele. Și alimentele bogate în vitaminele B sunt recomandate pentru combaterea asteniei de primăvară, întrucât acestea luptă împotriva senzației de oboseală, energizând organismul. Bananele, legumele și cerealele integrale sunt bogate în vitamine din complexul B.

Legumele de sezon, consumate crude, sunt esențiale în această perioadă. Așadar, trebuie pus accentul pe leurdă, lobodă, urzici, ceapă verde și orice alte legume de sezon.

Mișcare și iar mișcare

Chiar dacă ne vine greu să ne mobilizăm pentru mișcare aceasta este foarte importantă primăvara deoarece sportul eliberează endorfine și oferă o stare generală de bine. Totodată, exercițiile fizice pun sângele și mușchii în mișcare. Datorită acestor schimbări produse în timpul exercițiilor fizice cei care vor practica sportul de 5 ori pe săptămână pentru cel puțin 30 de minute se vor simți mai energici și cu chef de viață.

Alte obiceiuri pozitive

Pentru a atenua simptomele asteniei de primăvară este necesară și o hidratare corespunzătoare, mai ales că aportul corect de lichide, aproximativ 6-8 pahare de apă pe zi, ajută la diminuarea durerilor de cap pe care unele persoane le pot resimți. În aceeași categorie a obiceiurilor sănătoase se înscrie și rutina unui somn bun. Sunt recomandate cel puțin 7 ore de somn și o rutină care presupune aceeași oră de culcare seara și aceeași oră de trezire dimineața, pentru o perioadă destul de lungă de timp, astfel încât organismul să se poată obișnui cu acest program.

Sursa foto: pixabay

Kewy word: astenie, astenie de primavara

Meta: Cum pot fi combătute simptomele asteniei

site:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.