Armata română cauta o dronă pierduta în Marea Neagră

Armata română cauta o dronă pierduta în Marea Neagră

Mihai Fifor, ministrul Apararii Nationale, a sesizat Parchetului Militar, dupa ce o drona militara subacvatica detinuta de Armata Romana a fost pierduta in luna iunie 2017.

“In cursul unor activitati de cercetare stiintifica efectuate in luna iunie a anului trecut in Marea Neagra, platforma a fost pierduta, iar activitatile de cautare pe mare, desfasurate impreuna cu specialisti ai Fortelor Navale, nu au avut succes. In consecinta, ministrul Mihai Fifor a dispus sesizarea Parchetului Militar Bucuresti”, au declarat pentru Agerpres reprezentanti din Ministerul Apararii

Conform acestora, submersibilul SECRIS a fost construit pe o platformă subacvatică furnizată de firma Ocean Server şi se afla în administrarea Centrului de Cercetări Ştiinţifice pentru Forţele Navale (CCSFN).

Totodată, ministrul Apărării, Mihai Fifor, a dispus conducerii Statului Major al Forţelor Navale analiza şi formularea unei concepţii prin care să preia CCSFN în subordine, ca departament de cercetare ştiinţifică al Academiei Navale “Mircea cel Bătrân”, “în vederea eficientizării activităţii de cercetare ştiinţifică în cadrul Armatei şi de adaptare a proiectelor la nevoile specifice categoriilor de forţe”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.