pensii, lege

Având în vedere dezbaterile publice care vizează aspecte din executarea pedepsei privative de libertate a unei persoane aflate în custodia Penitenciarului Bucureşti-Rahova, precizăm:

Sistemul administraţiei penitenciare asigură, în conformitate cu prevederile legale şi în condiţii care garantează respectarea demnităţii umane, aplicarea regimului de detenţie şi a tratamentului recuperativ în mod unitar, nediscriminatoriu, pentru toate persoanele private de libertate.

Persoanele condamnate beneficiază de asistenţă medicală, tratament şi îngrijiri în mod gratuit sau contra cost, în condiţiile legii, la cerere sau ori de câte ori este necesar, conduita terapeutică fiind stabilită de personalul medical propriu sau cel al unităţilor sanitare din afara sistemului penitenciar, după caz.

Totodată, în considerarea aceleiaşi perspective de legalitate, dreptul la plimbarea zilnică şi cel de participare la activităţi de reintegrare socială se asigură în conformitate cu prevederile Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.

Subliniem că, prin activitatea judecătorului de supraveghere a privării de libertate, desfăşurată la nivelul unităţii penitenciare, exercitarea drepturilor prevăzute de Lege pentru persoanele custodiate este permanent supusă supravegherii şi controlului legalităţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here