ANAF avertizeaza! Persoane necunoscute au transmis în numele ANAF SMS-uri aparent inofensive, dar care ar putea ascunde o fraudă

0
anaf, frauda, sms

O nou escrocherie pare sa ia amploare in Romania! ANAF a transmis un comunicat in care explica negru pe alb ca institutia nu informeaza contribuabilii prin SMS, despre situatia financiara. De asemena, reprezentantii ANAF spun ca au un astfel de serviciu prin SMS, dar numai la solicitarea contribuabilului si nu se transmit informatii strict persoanale.

”Agenţia Naţională de Administrare Fiscală nu transmite SMS-uri contribuabililor pentru a-i informa cu privire la situaţia fiscală personală. ANA F transmite SMS-uri doar de la nr. 1300 şi numai la solicitarea contribuabilului, dar în care nu sunt transmise informaţii personale, sume de plată sau alte informaţii confidenţiale.

În ultimele 24 de ore, persoane necunoscute au transmis în numele ANAF SMS-uri aparent inofensive, dar care ar putea ascunde o fraudă. Atragem atenţia că ANAF nu transmite aceste mesaje, iar contribuabilii, pentru a evita o eventuală pierdere de bani, ar trebui să nu transmită vreun reply sau să acceseze linkuri indicate în mesajele text”,  se arata in comunicatul ANA F.
Cu privire la situaţia expusă mai sus, reprezentantii fiscului spun ca vor sesiza organele competente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here