Amenajari interioare cu stil – Idei de dressing elegant si spatios

0

Vizitele prin magazine ne umple sacosele cu cumparaturi, mintea cu idei si dulapul cu multe haine si accesorii. Dressingul, acea mica incapere destinata hainelor, a devenit un spatiu care imprumuta tot mai multe elemente specifice designului spatiilor comerciale si a magazinelor de haine, in general.

Ideea amenajarii unui dessing in propria locuinta nu este noua, existand de mult timp ideea de vestiar si garderoba, insa astazi ai pozibilitatea sa iesi din tipar si sa organizezi hainele si accesoriile intr-un mod cat mai creativ si eficient. De regula, dressingul este o incapere separata, destinata depozitarii articolelor de imbracaminte si incaltaminte aflate intr-o locuinta.

Sfaturi pentru organizarea unui dessing:

In functie de spatiul disponibil, acesta poate fi amenajat in balcon, mansarda sau debara. Un spatiu nerecomandat pentru amenajarea lui este in vecinatatea baii, deoarece se produce umiditatea, care poate degrada anumite materiale. De asemenea, hainele se pot deteriora si din cauza depozitarii lor intr-un mod nepotrivit, de aceea trebuie sa fii atenta la cum le aranjezi in dressing, pentru o mai buna pastrare in timp. Gasesti mai multe detalii pe acest link , cu o serie de idei creative de aranjare a lucrurilor in dulap. In ziua de astazi dressingul este pe departe de a fi un moft si mai degraba o necesitate, eliberand spatiul dintr-o locuinta si scapandu-te de sertarele si dulapurile care aglomereaza dormitorul.

1. Alegerea spatiului

O intreaga camera destinata dressing-ului este, desigur, optiunea ideala. Pentru unii acest lucru nu poate fi posibil, deoarece nu beneficiaza de suficient spatiu, mai exact o camera in plus pentru asa ceva. De cele mai multe ori, acesta reprezinta o camera de dimensiuni mici, in prelungirea dormitorului, despartita de un hol de acces sau uneori de o usa, care poate sa fie clasica sau glisanta, in functie de preferinte. Gasesti modele de usa pentru interior din diferite materiale sau multifunctionala, potrivita nevoilor tale.

  • Dressing pe hol

Dressing-ul poate fi improvizat foarte usor si se poate amenaja si pe hol, in spatiul destinat in mod normal debaralei, sau poate fi creat separat, prin montarea unor rafturi si suporturi pentru incaltaminte.

  • La mansarda

Desigur, aici se aplica in cazul in care locuiesti la casa si beneficiezi de un spatiu la mansarda, pe care nu il folosesti ca birou sau in alte scopuri. Avantajul amenajarii unui dressing la mansarda este faptul ca vei avea mult mai mult spatiu pentru de depozitare si poti pune in aplicare diverse idei creative, transformand dressing-ul intr-un adevarat element de decor!

  • Amenajat in balcon

Deoarece locul ideal pentru un dressing este langa dormitor, amenajarea lui in balcon este recomandata numai daca acesta comunica cu dormitorul. Balconul poate fi spatiul perfect pentru asa ceva si va fi intotdeauna mai eficient exploatat prin amenajarea unui spatiu destinat garderobei, decat pentru depozitarea a tot felul de lucruri inutile.

2. Construirea dressing-ului

Materialele utilizate cel mai des pentru construirea unui dressing sunt lemnul masiv, rigipsul si PAL-ul melaminat, la care se poate adauga sticla pentru realizarea usilor. Rafturile pot avea diverse marimi, in functie de spatiul de care ai nevoie, insa e important sa asigure o compartimentare eficienta. Desigur, regulile de constructie trebuie adaptate in functie de spatiul in care acesta se va afla. Daca va fi contruit intr-o debara, spatiul limitat impune o organizare cat mai ruguroasa, pe module, fiecare dintre acestea fiind destinat altui scop: hainelor impachetate, umeraselor, accesoriilor, etc. In balcon, rafturile pot fi zidite din caramida sau BCA, singurul dezavantaj fiind faptul ca acestea nu vor mai putea fi mutate. Cea mai usoara este construirea dressing-ului intr-o camera special dedicata, iar organizarea rafturilor se va face pe orizontala, daca nu instalezi dulapuri gata construite.

 

3. Iluminarea

 

Dressing-ul poate fi iluminat discret, cu ajutorul unor spoturi cu led, insa poti instala si o lampa de podea sau lumini accentuare, pentru a scoate din umbra anumite elemente si accesorii. Oglinzile mari au un rol foarte important pentru a amplifica lumina si totodata creeaza iluzia de incapere mai spatioasa.

In final, ramane la atitudinea ta cum vei decora si ce culori vei alege, insa este recomandat sa optezi pentru nuante deschise, pentru a nu rezulta un contrast foarte mare sau spatiul sa devina obositor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here