alro slatinaAlro Slatina,  cel mai mare producător de aluminiu din Europa continentală (exceptând Rusia şi Peninsula Scandinavă) a fost anunțată în data de 6 Septembrie 2016 de semnarea contractului de finanțare pentru implementarea proiectului “Investiții în departamentul de CD al ALRO destinate îmbunătățirii infrastructurii de cercetare pe segmentul tablă tratată termic din aliaje de aluminiu cu aplicații industriale de înaltă calificare“, de către reprezentanții Autorității Naționale pentru Cercetare Științifică și Inovare în calitate de Organism Intermediar (OI) în numele și pentru Ministerul Fondurilor Europene (MFE) în calitate de Autoritate de Management (AM) pentru Programul Operațional Competitivitate (POC).

Valoarea totală a proiectului este de 115.037.887,76 lei, din care asistența financiară nerambursabilă este de 35.984.347,05 lei. Proiectul se implementează pe o durată de 24 luni.

Scopul proiectului este achiziționarea de echipamente de cercetare-dezvoltare:

· Echipament independent pentru cercetarea procesului de călire a tablelor din aliaje de aluminiu

· Echipament independent pentru cercetarea procesului de eliminare a tensiunilor interne din tablele din aliaje de aluminiu cu grosimi mai mici de 20 mm

· Echipament independent pentru cercetarea procesului de îmbătrânire a tablelor din aliaje de aluminiu

“Alro are ca preocupare permanentă investițiile în cercetare-inovare pentru a asigura creșterea competitivității economice prin inovare, respectiv îmbunătățirea infrastructurii de cercetare-inovare și a capacităților de excelență a întreprinderii, precum și a capacității științifice a companiei în domeniile de specializare inteligentă. Dezvoltarea infrastructurii de cercetare-inovare va duce la o creștere a competitivității Alro prin diversificarea gamei de produse finite fabricate, respectiv table tratate termic din aliaje de aluminiu cu aplicații industriale de înaltă calificare”.

Pe lângă proiectele de cercetare-inovare, Alro investește, în 2016, și în eficiență energetică, precum și în extinderea portofoliului de clienți, prin creșterea capacităților de producție de la sectorul de aluminiu procesat (table tratate termic, produse placate) și în asigurarea continuității și siguranței proceselor tehnologice ale companiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here