Consilierul judetean Alexandru Trita a propus înființarea unui Centru de instruire a copiilor pentru situații de urgență. Potrivit acestuia, functionarea centrului ar presupune un parteneriat cu ISU Dolj, astfel încât instruirea copiilor să se facă de către personal specializat, iar Centrul ar putea deveni o destinație pentru Săptămâna „Școala Altfel”.

”La începutul lunii februarie, când a avut loc ședința în care a fost votat bugetul pentru județul Dolj, propuneam pe lista de proiecte, din partea PNL, înființarea unui Centru de instruire a copiilor pentru situații de urgență. Aici ar putea fi simulate diferite situații de urgență – incedii, cutremure sau condiţii meteo dificile – iar școlarii ar putea învăța practic ce au de făcut în fața unei situații primejdioase.

Întâmplarea a făcut ca acest proiect să fie depus cu doar câteva zile înainte de cutremurele din Turcia și din Gorj. Pe noi ne zguduie doar gândul că suntem neputincioși, că nu suntem pregătiți să reacționăm într-o situație limită, așa că profit de săptămâna “Școala altfel”, când cei mici sunt antrenați în activități extrașcolare, și subliniez importanța unui astfel de centru, în care copiii să fie pregătiți, ajutați și instruiți cum să reacționeze în astfel de momente.

Funcționarea lui ar presupune un parteneriat cu ISU Dolj, astfel încât instruirea copiilor să se facă de către personal specializat, iar Centrul ar putea deveni, așa cum spuneam, o destinație pentru Săptămâna „Școala Altfel”.

Sper ca în lumina evenimentelor recente, conducerea Consiliului Județean Dolj să se aplece mai mult asupra acestui proiect și să înțeleagă faptul că avem nevoie de comunități reziliente, pregătite să facă față tuturor provocărilor și că educația și prevenția în astfel de cazuri înseamnă vieți salvate”, a scris Alexandru Trita, pe pagina de Facebook.

Urmăriți Cronica Olteniei și pe Google News

1 COMENTARIU

  1. Ce iti trebuie chelule? Comisie, ca parca profesorii nu pot face exercetii cu copii. In Japonia sau SUA au comisii. Alti angajati la stat. Instruiti cadrele didactice si sa faca lunar exercitii cu copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.