Alerta meteo! Instabilitate atmosferica, ploi torentiale si grindina

Alerta meteo! Instabilitate atmosferica, ploi torentiale si grindina

Meteorologii au actualizat prognoza meteo pentru urmatoarele ore. Potrvit ANM, in cursul zilei de astazi, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în întreaga ţară, ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și pe spații mici căderi de grindină.

Informare meteo ANM

”Pe parcursul zilei de miercuri 16 mai, îndeosebi în vestul și nord-vestul țării, precum și în zonele montane și submontane vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și pe spații mici căderi de grindină.

Cantitățile de apă înregistrate prin acumulare sau în intervale scurte de timp vor depăși local 15…25 l/mp și izolat 35 l/mp”, se arata in informarea meteo transmisa de ANM.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.