alde dolj, gaze, conducta

SORIN VÎLCU, Vicepreședinte ALDE Dolj: ”Primăria Afumați are obligația față de cetățenii săi să valorifice în interesul comunității toate oportunitățile care îi stau la îndemână”

Constatăm că o serie de oportunităti existente la nivelul unor primării din județul Dolj nu sunt valorificate deloc sau nu la adevăratul lor potential de catre autoritătile locale.

Un exemplu in acest sens îl constituie cele aproximativ 210 hectare de pășune-izlaz de pe raza comunei Afumati a caror situatie patrimoniala ramane incerta de atatia ani din motive mai degraba de ordin subiectiv (dezinteres/nepasare) decat din ratiuni obiective.

Consilierul local ALDE, Emil Atanase apreciază că primaria Afumati ar trebui sa facă demersurile legale necesare și sa obtină dreptul legitim de proprietate asupra acestor terenuri, fapt care ar putea genera venituri la primarie si, totodata, dezvoltare economica in zonă. Astfel aceste terenuri ar putea fi concesionate catre crescatorii de animale din zonă a caror activitate s-ar putea dezvolta urmand a avea posibilitatea de a accesa subventii agricole si finantare din proiecte europene.

”Cred ca autoritatile de la Afumati ar trebui sa fie consecvente in apararea si valorificarea in interes public a bunurilor comunitatii. Asa cum cer si locuitorii din comună ar trebui ca primaria sa se zbată mult mai mult ca sa obțină documentele legale asupra acestor 210 ha de pasune, proprietatea de facto a localitatii”- sutine Sorin Vîlcu, vicepresedinte ALDE Dolj
ALDE Dolj face un apel catre autoritatile locale din Afumati sa prezinte public un punct de vedere asupra acestei situatii pentru a limpezi ”misterul” acestui teren care nu este la acest moment valorificat in beneficiul comunei si al locuitorilor sai.
BIROUL DE PRESA ALDE DOLJ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here