In cadrul Proiectului “Securizare completa (outdoor/indoor) a Aeroportului International Craiova” a fost semnat astazi, 5 iulie 2021, Contractul de Furnizare Echipamente de Securitate.

In urma desfasurarii procedurii de achizitie a fost declarata castigatoare Societatea Comerciala MAGUS PROTECT TECHNOLOGIES SRL, cu sediul in Voluntari, jud. Ilfof, valoarea totala a contractului fiind de 20.325.631,19 lei fara TVA.

Obiectul Contractului il reprezinta „Furnizarea de echipamente de securitate”, in cadrul contractului achizitionandu-se si instalandu-se urmatoarele echipamente:

Echipament tip EDS cu management TIP (FTI sau CTI) pentru controlul de securitate al bagajelor de cala, standard 3 – 3 bucati;

Echipament EDSCB cu raze X cu management TIP, standard 3 concept de operare C3, pentru controlul de securitate al bagajelor de cabina – 3 bucati.

Achizitionarea si instalarea acestor echipamente va duce la cresterea gradului de securitate si siguranta, atat al pasagerilor si al bagajelor, cat si al altor activitati ce se deruleaza la nivelul aeroportului.

Contractul a fost semnat in cadrul Proiectului „Securizare completă (outdoor/indoor) a Aeroportului International Craiova“, cod SMIS 135066, Contract de finanțare nr. 76, proiect finantat in cadrul Axei prioritare nr. 2 „Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient“, Obiectiv specific 2.3 Cresterea gradului de utilizare sustenabilă a aeroportului, prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014 – 2020, cu o valoare totală de 76.014.000,91 lei inclusiv TVA, din care cofinantare UE 54.352.674,38 lei.
Beneficiarul este R.A. Aeroportul International Craiova, proiectul avand ca scop cresterea nivelului de securitate al incintei aeroportuare, in conformitate cu prevederile ICAO Security Manual (Documentul 8973) şi cu Reglementarea aeronautică civilă romană RACR-AD-PETA „Proiectarea şi exploatarea tehnica a aerodromurilor”, ediția 2/2015, din 11.05.2015 (art.9.10.5).

Obiectivul general al proiectului contribuie la conformarea cu prevederile Regulamentului UE nr. 1998/2015 de stabilire a masurilor detaliate de implementare a standardelor de baza comune in domeniul securitatii aviatiei.
Investitia generala consta în:
construirea unui drum tehnologic perimetral
realizarea unui sistem de iluminat a drumului tehnologic perimetral
realizarea unui sistem de detectie perimetrala cu sistem de televiziune in circuit inchis și sistem control acces pentru portile de acces perimetrale care sa asigure supravegherea totala a perimetrului, atat pe timp de zi, cat şi pe timp de noapte
reabilitarea şi extinderea sistemului CCTv de supraveghere a zonelor externe terminalelor si a zonelor publice din interiorul terminalelor
reabilitarea si extinderea gardului perimetral
construirea unei remize pentru echipa de interventie rapida
echipamente și sisteme de control de securitate pentru pasageri, bagaje si marfuri.

Urmăriți Cronica Olteniei și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.