Adinel Ilinca, ALDE   Dolj: ” Dacă vrem investiții trebuie scurtate perioadele privind procedurile de licitații”

Adinel Ilinca, ALDE   Dolj: ” Dacă vrem investiții trebuie scurtate perioadele privind procedurile de licitații”

Adinel Ilinca, Vicepreședinte ALDE   Dolj: ” Dacă vrem investiții trebuie scurtate perioadele privind procedurile de licitații”

Ca partid liberal, ALDE a cerut în permanență în ultimii trei ani ca legile privind achizițiile publice să fie amendate în vederea eliminării procedurilor greoaie pe traseul de la licitație la implementarea proiectului.

Investițiile publice au de suferit datorită unor reglementări hiperbirocratice care nu folosesc nici dezvoltării și nici luptei anticorupție.

Sunt proiecte amânate, multe și în județul Dolj, datorită cercului vicios al  contestațiilor la licitații. Proiecte majore de infrastructură suferă datorită rigidităților de tot felul.

Există riscul unor dezangajări de fonduri europene pe transport dar nu numai tot datorită amânării uneor decizii privind adoptarea unor ordonanțe sau legi care să simplifice birocrația inutilă.

Deși nivelul de absorbție al banilor europeni în România este apropiat în acest an de media europeană(16% vs. 18%), cu siguranță simplificarea procedurilor privind licitațiile ar crea premise pentru o și mai bună absorbție a fondurilor UE, pe de o parte, iar pe de altă parte pentru creșterea ritmului investițiilor publice.

Solicităm guvernului să grăbească adoptarea instrumentelor legale pentru deblocarea proiectelor publice prin relaxarea procedurilor privind achizițiile publice.

                                      BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.