Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Nicolae Ciucă au mers duminică, împreună cu ministrul francez al Apărării, Florence Parly, la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, unde au sosit militarii trimişi de Franţa în ţara noastră în cadrul Forței de Răspuns a NATO.

„Onorat și emoționat să fiu astăzi, la Aeroportul Mihail Kogălniceanu, alături de militarii care, prin acțiunile derulate în România, dovedesc că NATO este cea mai concretă și puternică garanție de securitate pentru statele sale membre.

Atât NATO, cât și Uniunea Europeană, dovedesc solidaritate cu poporul ucrainean și cu guvernul său. Suntem uniți în sprijinul deplin pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul granițelor sale recunoscute internațional.

Totodată, acționăm în comun pentru securitatea cetățenilor noștri. Toți Aliații au fost de acord să activeze planurile de apărare ale NATO pentru a proteja Alianța.

Am mulțumit militarilor americani, francezi, italieni, olandezi, germani, belgieni, precum și tuturor militarilor aliați care, alături de camarazii lor români, arată cât de puternică este solidaritatea membrilor NATO.

Am apreciat, în egală măsură, deciziile luate de guvernele din statele aliate de a trimite militari în România.

Cea mai puternică Alianță politică militară din lume este aici, în România, întărind flancul estic, pentru a proteja și a apăra toți Aliații și fiecare centimetru din teritoriul NATO.

Suntem uniți pentru a proteja și a apăra toți Aliații. Libertatea va învinge întotdeauna opresiunea.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.