Astazi a debutat cea de-a V editie a Zilelor ”Mihai Viteazul”

0

Primarul interimar al Municipiului Craiova, dl. Mihail Genoiu, a participat, astăzi, la ceremonialul militar-religios din cadrul celei de-a 5-a ediții a Zilelor “Mihai Viteazul”, alaturi de dl. Ion Prioteasa – Presedintele Consiliului Judetean Dolj, dl. Cristi Sovaila – Subprefect Dolj si Glbg. Daniel Petrescu – comandantul Brigazii Multinationale Craiova.

Deschidem oficial, astăzi, cea de-a 5-a ediție a Zilelor “Mihai Viteazul”.

Timp de două zile, Craiova se întoarce în perioada medievală, din dorinţa de a ne cinsti urmaşii, dar şi de a redescoperi frumuseţea acelor vremuri. Omagierea personalităţii lui Mihai Viteazul este, pentru noi, cu atât mai importantă, pentru că a fost Mare Ban al Craiovei şi, totodată, primul domnitor care a reuşit să reunească românii din cele trei Ţări medievale: Țara Românească, Transilvania și Moldova. Să nu uităm că oraşul nostru, în timpul lui Mihai Viteazul a cunoscut o puternică înflorire, fiind descris în documentele acelor timpuri ca un important centru politic şi militar.

Un astfel de moment nu avea cum să rămână uitat, și iată-ne azi, evocând atmosfera acelor vremuri, pe străzile orașului din care a fost uns ca domnitor Mihai Viteazul. Suntem deja la cea de-a cincea ediţie a unui eveniment care a devenit unul dintre cele mai apreciate festivaluri ale Olteniei. Costumele de epocă, atelierele de manufactură şi demonstraţiile de dansuri medievale, dar şi filmul lui Sergiu Nicolaescu, toate programate în acest weekend, vor readuce în Craiova aerul medieval atât de frumos al acelei epoci.

Ne bucurăm să vedem cum evenimentele pregătite de instituţiile Primăriei Craiova, dar şi investiţiile în cultură iniţiate de autorităţi în ultimii ani au redeschis porţile oraşului nostru către turiştii din ţară şi din străinătate. Iar interesul Primăriei Craiova în actul cultural de calitate va continua şi în perioada următoare, în buna colaborare și cu Consiliul Județean Dolj care acordă, ca în fiecare an, o atenție deosebită investițiilor în cultură, benefice nouă, tuturor craiovenilor și Municipiului nostru. Iar pentru aceasta, mulțumim instituției Consiliului Județean Dolj și, în mod special, dlui. Președinte Ion Prioteasa.

Felicit, în numele Municipiului, întreaga echipă a Casei de Cultură Traian Demetrescu, iar craiovenilor le doresc să vină în număr cât mai mare în Piaţa Mihai Viteazul, să redescopere jocuri, meșteșuguri şi dansuri demult uitate”, a transmis Mihail Genoiu, Primarul interimar al Municipiului Craiova.

BIROUL DE PRESĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here