Vremea in weekend: Avertizare meteo de vreme rece, furtuni și ploi torențiale

Vremea in weekend: Avertizare meteo de vreme rece, furtuni și ploi torențiale

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri, o informare de instabilitate atmosferică şi ploi însemnate cantitativ, valabilă in intervalul 13 mai, ora 10.00 – 14 mai, ora 21.00.

Potrivit meteorologilor,  in intervalul sus menţionat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și pe arii mai extinse, pe parcursul zilei de sâmbătă (13 mai) și în noaptea de sâmbătă spre duminică (13/14 mai).

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi local 15…20 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

NOTĂ: În vestul, nordul și centrul țării, manifestările de instabilitate atmosferică se vor semnala începând din seara zilei de vineri (12 mai), dar numai pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp.

Leave a Reply

Your email address will not be published.