popescu

Virgil Popescu, ministrul Energiei, anunta ca au început deja plăţile pentru energointensivi, schema de ajutor pentru sprijinirea marilor consumatori de energie, până în prezent s-au plătit 493, 4 milioane lei, iar în zilele următoare se vor mai face plăți de 41,5 milioane de lei, din totalul de aproximativ 635 milioane lei.

”Schema de ajutor pentru sprijinirea marilor consumatori de energie! Au început deja plățile pentru energointensivi.

Mai multe companii active în România în sectoarele care se confruntă cu costurile semnificative ale electricităţii şi care sunt în mod special expuse la concurenţa internaţională au primit deja bani, după ce au depus dosare pentru finanțare, în baza OUG 81/2019. Până în prezent s-au plătit 493, 4 milioane lei, iar în zilele următoare se vor mai face plăți de 41,5 milioane de lei, din totalul de aproximativ 635 milioane lei. Prin acest ajutor financiar susținem 15 ramuri din industria României. Vorbim despre producători care au angajați direct și pe orizontala economiei de peste 100.000 de angajați. Totodată, prin această schemă evităm riscul de relocare al unor companii care contribuie la economia României”, scrie Virgil Popescu, ministrul Energiei, pe pagina de Facebook.

Schema de ajutor de stat este implementată sub formă de subvenţie directă, pentru consumatorii energointensivi pentru compensarea costurilor cu emisiile de gaze, transferate în preţul electricităţii, după modelul aplicat în alte State Membre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here