virgil popescu

Virgil Popescu, ministrul Energiei, sustine că Guvernul nu va privatiza nicio companie sau societate comercială la care statul este acţionar majoritar, după ce va fi abrogată legea care interzice, pentru doi ani, înstrăinarea acţiunilor deţinute de stat.

”Ca în povestea cu Petrică și Lupul, pe diverse voci, aud că se strigă ”Ne vând țara”. Asta după ce premierul Florin Cîțu a anunțat că Guvernul vrea să abroge Legea 173/2020 care a reglementat interdicţia, pentru o perioadă de 2 ani, de înstrăinare a acţiunilor deţinute de stat la companiile şi societăţile naţionale, la bănci şi la orice altă societate la care statul are calitatea de acţionar. Un demers legislativ pe care îl susțin și am mai anunțat asta.
ÎNSĂ, nu privatizăm NIMIC! Așa cum am spus și în cadrul ultimelor audieri, nu PRIVATIZĂM NIMIC!
STATUL TREBUIE SĂ FIE ACȚIONAR MAJORITAR ÎN TOATE SOCIETĂȚILE ȘI COMPANIILE DE INTERES STRATEGIC NAȚIONAL! Și așa va fi!
Listarea unor pachete minoritare de acțiuni pe bursă nu înseamnă PRIVATIZARE, ci șansa de modernizare, de a face investiții, de care, evident, va beneficia fiecare român.
P.S. În continuare cred că nu este bine să ne folosim de manipulare și de temerile ascunse ale unor oameni, doar că să obținem un interes electoral efemer”, scrie ministerul Energiei, pe pagina de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here