virgil popescu

Virgil Popescu, ministrul Economiei, a anunţat, ieri seară, la B1 tv, că săptămâna acesta urmează să facă plăţile către agenţiile de IMM-uri, pentru Măsura 1, astfel încât în maxim 10 zile, banii să ajungă în conturile antreprenorilor. 

„Suntem în derulare cu cele trei scheme. Am început cele două scheme, Schema 1 de micro-granturi şi Schema 2 de credite de capital de lucru. Am anunţat şi eu şi primul-ministru suplimentarea Schemei 2 de capital de lucru până la nivelul financiar, în aşa fel încât toate firmele care au depus proiecte şi vorbim aici de 22.226, să poată beneficia de finanţare. Vreau să vă zic că săptămâna acesta, la Măsura 1, am început evaluarea, vom face plăţile către Agenţiile IMM-uri şi apoi acestea către bănci, pentru că prin bănci se fac plăţile de la Ministrul Economiei către companii, în aşa fel încât, în decurs de o săptămână, 10 zile, banii să ajungă, pe Măsura 1, în conturile primilor antreprenori.

Incep săptămâna cu plăţi către agenţii, pentru Măsura 2, începem şi Măsura 2, plăţile către IMM-uri. Vreau ca luna aceasta, Măsura 1 şi Măsura 2, banii să ajungă în conturile antreprenorilor, pentru ca au foarte mare nevoie. S-au găsit bani la Ministerul Fondurilor Europene şi cu suplimentare de peste 500 de milioane de euro vom putea finanţa peste 30.000 de IMM-uri pe cele două Măsuri. Tot în cursul acestei luni vreau să drumul la Măsura 3, granturi de investiţii pentru IMM-uri, acele granturi până în 200.000 de euro, în asa fel încât să dăm drumul la apel şi să fie 30-45 de zile deschis, ca să poată fi accesate şi aceste granturi pentru investiţii”, a declarat ministrul Economiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here