Video: Elena Udrea și Alina Bica, retinute de Interpol în Costa Rica

Video: Elena Udrea și Alina Bica, retinute de Interpol în Costa Rica

Elena Udrea și Alina Bica au fost reținute, miercuri, de Interpol în Costa Rica. Elena Udrea are o sentință definitivă de șase ani închisoare, iar Alina Bica trebuie să execute patru ani de închisoare. Reținerea lor în Costa Rica nu înseamnă însă și o extrădare imediată. P[otrivit avocatului Elenei Udrea, retinerea acesteia ar insemna un abuz, iar extradarea in Romania nu poate fi luata in calcul.

Cele doua au ales cu mana de fier tara pentru adoptie, deoarece intre Costa Rica și România nu exista un tratat bilateral de extrădare, dar Costa Rica a aderat la un tratat internațional prin care este de acord să extrădeze cetățeni acuzați de fapte de corupție.

Atât Elena Udrea, cât și Alina Bica au pe rolul instanțelor din România și alte dosare decât cele în care au primit deja sentințe definitive.

Ele nu pot fi extrădate imediat, dar vor fi prezentate Tribunalului din San Jose, împtriva lor putând fi decise măsuri preventive până când autorităţile pentru migraţie vor decide dacă le vor acorda statut de refugiat, aşa cum au solicitat.

SURSA: VIDEO Youtube / Canal OIJ

Leave a Reply

Your email address will not be published.