vaccinare etapa a doua

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, sustine ca, in etapa a doua, capacitatea de vaccinare va creste considerabil, ajungand la cel putin 100 de mii de vaccinari pe zi.

Pana in acest momentul de fata au fost vaccinate peste 134 de mii de persoane. Urmatoarea etapa vizeaza pregatirea celei de-a doua etape a strategiei de vaccinare.  In momentul de fata, din numarul de centre de vaccinare destinat pentru unitatile medicale, pentru lucratorii din sistemul medical si social – astazi se vaccineaza in 235 de centre, pentru etapa a doua sunt identificate si si vor fi operationalizate 750 de centre, dintre care, asa cum am spus, aproximativ 100 de centre raman, deja, centrele din unitatile medicale, aceste 750 de centre vor avea cca 1 766 de puncte de vaccinare, ceea ce vor asigura, la capacitate maxima, peste 100 de mii de persoane se pot vaccina in fiecare zi. Am identificat categoriile de boli cronice, pentru etapa a doua, pe langa pesoanele de peste 65 de ani.

Campania a doua de vaccinare începe din data de 15, după ora trei. Vor intra persoanele cu riscuri și persoanele care desfășoară activități esențiale. Personalul din învățământ este inclus în etapa a doua de vaccinare. Fiecare când dorește să se vaccineze, poate face acest lucru, se înscrie. Numărul estimat al persoanelor de peste 65 de ani este de peste 3.8 milioane, dacă adăugăm și pe cei cu boli cronice ajungem la 5 miliaone, dacă vorbim de un procent de acceptare de 50%  ajungem undeva la 2,5 milioane”, a declarat Valeriu Gheorghiță.”,  a declarat coordonatorul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here