Acţionarii SIF Oltenia au decis în adunarea generală ordinară a acţionarilor (AGOA) revocarea lui Tudor Ciurezu din funcţia de preşedinte executiv, decizia fiind luată cu 68% din voturile total exprimate.

În Adunarea Generală a Acţionarilor SIF Oltenia care a avut loc luni la Craiova, acţionarii societăţii de investiţii au decis revocarea administratorilor Tudor Ciurezu, Anina Radu, Carmen Popa şi Nicolae Stoian, cu încetarea imediată a mandatelor, scrie agerpres.ro

Potrivit lui Bogdan Drăgoi, Tudor Ciurezu se afla la conducerea SIF Oltenia din 2011, însă mandatul său a fost marcat în ultimii doi ani de numeroase conflicte cu acţionarii SIF 5, respectiv SIF Banat Crişana, SIF Muntenia sau grupul de firme CERTINVEST, dar şi cu Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Preşedintele Tudor Ciurezu, împreună cu cei trei administratori revocaţi, au refuzat în mai multe rânduri convocarea Adunării Generale la cererea acţionarilor, dar şi completarea ordinii de zi cu punctele privind revocarea sau atragerea răspunderii administratorilor.

Conform preşedintelui SIF Banat Crişana, conflictul a culminat în luna aprilie 2020 cu refuzul lui Tudor Ciurezu de a le permite acţionarilor accesul la Adunarea Generală de Bilanţ, iar, ca urmare a acestei situaţii, a avut loc o Adunare Generală paralelă, prezidată de vicepreşedintele SIF Oltenia, Cristian Buşu, care a avut loc în faţa sediului societăţii din Craiova. Urmare a acestei conjuncturi, Tudor Ciurezu şi cei trei administratori au fost amendaţi în mai multe rânduri de către ASF, fiind iniţiate în acelaşi timp numeroase dosare în instanţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here