​​Guvernul Ciolacu propune un pachet de austeritate cu majorări de taxe și impozite, dar numai pentru sectorul privat, in sectorul bugetar se majoreaza salariile, se dau prime sau spor de hemoroizi – se arunca cu bani pe tot felul de tampenii inutile.

Majorarea accizelor pentru carburanți, creșterea TVA până la 22%, creșterea impozitelor pentru micro-întreprinderi și pe dividende dar și reducerea cheltuielilor prin eliminarea voucherelor de vacanță pentru unii bugetari și introducerea contribuțiilor de sănătate pe bonurile de masă sunt doar câteva dintre măsurile negociate în aceste zile de PNL și PSD.

Liderii coaliției de guvernare își propun să discute astăzi o serie de măsuri fiscale menite să aducă mai mulți bani la bugetul de stat și, totodată, să mențină deficitul bugetar cât mai aproape de ținta asumată pentru acest an, și anume 4,4% din PIB. Printre măsurile propuse ar fi și majorarea salariului minim al angajaților din construcții, care ar putea ajunge de la 4.000 la 4.500 lei. Mai mult, din această toamnă, angajații din agricultură, construcții și din industria alimentară ar putea plăti și contribuția la sănătate de 10%. O altă măsură luată în calcul este majorarea impozitului pe dividende. potrivit rador.ro.

Salariu minim creste la 3300 de lei, de la 1 septembrie

De asemenea, se urmărește ca din această toamnă să se aplice doar două cote de TVA: 9% pentru alimente, medicamente, proteze sanitare și servicii HoReCa, pentru orice altceva urmând să funcționeze cota de 19%. Astfel, dacă ne vom caza la hotel vom plăti o cotă de TVA de 9%, însă pentru serviciile la restaurant vom achita o cotă de TVA de 19%. În ceea ce privește microintreprinderile, pragul de impozitare va rămâne de 1% dacă cifra de afaceri este de 500.000 de euro, iar peste acest prag se va impune, cel mai probabil, un impozit de 2,5%. De asemenea, guvernul ia în calcul și majorarea salariului minim în două etape: o etapă în septembrie, propunându-se o creștere de la 3.000 la 3.300 lei brut, și alta din ianuarie, urmând să se ajungă la nivelul de 3.750 lei.

Sursa foto. www.rfi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.