Operaţiunea fusese aprobată într-o adunare convocată la scurt timp după ce Ben Madadi depusese la ASF o ofertă pentru achiziţia a 7% din SIF Oltenia, informaţie ce în momentul apariţiei convocatorului nu era publică.

Oferta de răscumpărare de acţiuni proprii derulată de SIF Oltenia (SIF5) între 8 şi 22 iunie a fost suprasubscrisă de patru ori, după cum reiese din comunicatul companiei publicat, astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB), informeaza bursa.ro

Derulată la un preţ de 2,5 lei/titlu, oferta publică prin care SIF-ul din Craiova a ţintit răscumpărarea a 25 milioane de acţiuni proprii (echivalentul a 5% din capitalul social), a avut un indice de alocare de 0,2401863393, ceea ce înseamnă că la 100 de acţiuni oferite spre răscumpărare sunt alocate 24 la preţul preferenţial. Oferta a fost intermediată de Swiss Capital.

Operaţiunea fusese aprobată de acţionari la adunarea din 31 martie, titlurile urmând să fie anulate pentru reducerea capitalului social.

Foarte suspect este că acţionarii SIF Oltenia au fost convocaţi să aprobe operaţiunea de piaţă în data de 23 februarie, la doar două zile după ce Ben Madadi depusese la ASF o ofertă pentru achiziţia a 7% din SIF Oltenia, la preţul de 2 lei/titlu, informaţie ce în momentul apariţiei convocatorului nu era publică. Mai mult decât atât, practica uzuală este ca astfel de programe de răscumpărare să fie propuse la adunarea de bilanţ, ca metodă complementară sau alternativă de a recompensare a acţionarilor. Dar atunci SIF-ul a convocat acţionarii pentru aprobarea răscumpărării în data de 31 martie, înainte de adunarea de bilanţ, care a avut loc pe 28 aprilie. Ben Madadi a strâns în oferta pe care a derulat-o între 9 şi 22 martie numai 0,19% din SIF Oltenia, faţă de 7% din societate, pentru cât lansase operaţiunea de piaţă.

Acţionariatul SIF Oltenia este populat de mai multe fonduri de investiţii finanţate în diferite proporţii de SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia.

Pentru finele lunii mai, SIF Oltenia a raportat o Valoare Unitară a Activului Net de 4,3425 lei, ceea ce raportat la preţul curent al acţiunii SIF5, de 2,07 lei, oferă un discount de tranzacţionare de 52%.

Urmăriți Cronica Olteniei și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.