SĂRBĂTORIREA ZILELOR NAŢIONALE ALE UNGARIEI PE TERITORIUL ROMÂNIEI TREBUIE INTERZISĂ!

0
romania, ungaria, centenar,

Gheorghe Funar, președintele Partidului România Noastră, condamnă în termeni foarte duri manifestația maghiară, antiromânească, de la Oradea din 21 august 2018, în timp ce conducătorii României, Iohannis, Tăriceanu, Dragnea, Dăncilă, îngenunchează pentru a câta oară în fața Budapestei și a UDMR.

Românii din Ţara-Mamă şi românii de pretutindeni ştiu că niciodată, în ultimii 100 de ani, Ungaria şi organizaţiile maghiare de pe teritoriul României nu au recunoscut şi nu au sărbătorit Marea Unire de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918.

La 1 Decembrie 2016, Guvernul Ungariei a interzis să aibă loc un concert simfonic la Opera din Budapesta consacrat Zilei Naţionale a României, iar de anul trecut s-a stabilit că ambasadorii unguri nu au voie să participe la recepţiile organizate de Ambasadele României de 1 Decembrie..
Se ştie că, Ungaria este singura ţară din lume care are trei sărbători naţionale pe an: la 15 martie, 20 august şi 23 octombrie.

Sfidând autorităţile neputincioase ale Statului Român şi pentru a umili Poporul Român, urmaş al Poporului Primordial Get, cu o continuitate de cel puţin 12.000 de ani în Vatra Strămoşească, în Geţia Edenică, Guvernul de la Budapesta (denumire a localităţii care provine de la Cetatea Getică Buda) a organizat sărbătorirea zilelor naţionale ale Ungariei pe teritoriul României, în special în Ardeal.

În acest an al Centenarului Marii Uniri s-a ajuns ca ziua naţională a Ungariei din 20 august să fie sărbătorită în România timp de două zile. Astfel, în 21 august a.c., la Oradea în Piaţa Unirii, au fost aduse din Ungaria, de la Debrecen, patru care alegorice cu uriaşe simboluri naţionale ungureşti făcute din flori, iar pe o scenă special amenajată a avut loc un mare spectacol dat de formaţii maghiare, inclusiv Filarmonica din Budapesta.

Piaţa centrală a municipiului Oradea a fost închisă toată ziua pentru a se putea sărbători, cu întârziere, ziua naţională a Ungariei. La acţiunile extrem de periculoase ale Ungariei şi U.D.M.R. vizând dezmembrarea teritorială a României şi anexarea Ardealului la Ungaria Mare, cel târziu până la centenarul Tratatului de la Trianon, din 4 iunie 1920, Guvernul României are obligaţia să răspundă cu fermitate şi să hotărască, de urgenţă, cel puţin următoarele:
1.Să interzică sărbătorirea zilelor naţionale ale Ungariei pe teritoriul României şi arborarea ilegală a simbolurilor acestei ţări pe Sfântul Pământ din Vatra Românească.

2.Să aplice principiul reciprocităţii în relaţiile cu Ungaria, în toate domeniile.
3.Să interzică vânzarea Pământului Sfânt Strămoşesc la străini, persoane fizice şi persoane juridice.
4.Să suspende retrocedările de imobile în natură şi plata anuală a peste 500 milioane de euro către Ungaria, persoane juridice şi fizice maghiare, până la încheierea cercetărilor penale pentru toate retrocedările făcute în perioada post-decembristă. Partidul România Noastră solicită Preşedintelui, Parlamentului şi Guvernului României ca, măcar în ultimele patru luni din Anul Centenarului Marii Uniri, să acţioneze împotriva planurilor diabolice ale Ungariei şi U.D.M.R. care urmăresc dezmembrarea teritorială a ţării noastre şi anexarea Ardealului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here