aviara, gripa, romania

La mai bine de un deceniu de la aparitia gripei aviare in Romania, acest virus revine in tara noastra. Noul focar de gripa aviara a fost diacnosticat într-o fermă de tip comercial din judeţul Maramureş, informeaza ANSVSA.

”În baza Legii nr. 1/2008, a HG nr.1189/2009 şi conform solicitării ANSVSA, la sediul Ministerului Afacerilor Interne a fost convocată şedinţa Centrului Naţional de Combatere a Bolilor, în videoconferinţă cu Prefecţii din Maramureş şi judeţele limitrofe.

S-a avut în vedere gestionarea situaţiei provocate de diagnosticarea, într-o exploataţie comercială de gaini ouătoare din judetul Maramureş, a gripei aviare, boală care evoluează la această dată în mai multe ţări europene.

Pentru izolarea focarului se vor aplica măsurile specifice, care vor fi gestionate de Centrele Locale de Combatere a Bolilor din judeţul Maramures şi judeţele limitrofe.

La aceasta oră, situaţia este sub control, au fost luate toate măsurile de combatere în focar şi nu există posibilitatea afectării sănătăţii populaţiei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here