turcan

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat joi, in cadrul unei conferinte de presa ce a avut loc la sediul Prefecturii Dolj, ca programul Anghel Saligny reprezinta o gura de oxigen pentru judetul Dolj, acesta reprezinta o serie de investitii pentru imbunatatirea calitatii vietii in aceasta zona.

”Am avut intalniri cu doi importanti agenti economici care au aproximativ 6 600 de angajati si, din discutiile cu cei doi importanti agenti economici, vizeaza doua directii pe care se concentreaza Ministerul Muncii: una este legata de combaterea muncii la negru,iar a doua se refera la suportabilitatea pentru cresterea salariului minim.

Dupa cum bine cunoasteti, de la inceputul anului am sustinut ca, salariul minim in Romania trebuie sa creasca, nivelul este insuficient. Important este sa gasim acel nivel pentru cresterea salariului minim, astfel incat el sa se regaseasca si in cresterea puterii de cumparare, dar sa fie suportat si de mediul de afaceri. O majorare a salariului minim, o crestere a nivelului de venituri in Romania reprezinta principalul factor pentru combaterea migratie, pentru combaterea plecarii in strainatate. Ne concentram pe acest judet, are nevoie de dezvoltare. Am discutat cu colegul meu Stefan Stoica si am ajuns la concluzia ca Programul Anghel Saligny este o gura de oxigen pentru judetul Dolj, acesta reprezinta o serie de investitii pentru imbunatatirea calitatii vietii: apa, canal, drumuri etc. De asemenea, tot in cadrul programului vor fi create si locuri de munca”, a declarat ministrul Muncii.

Raluca Turcan s-a aflat joi, in vizită de lucru in Craiova. Ministrul Muncii s-a intalnit cu reprezentantii societatii Manufactura de Est Srl, dar si cu reprezentantii Ford Craiova.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here