PSD mai bifeaza o promisiune electorala: Proiectul Fondului Suveran de Investiţii, adoptat

PSD mai bifeaza o promisiune electorala: Proiectul Fondului Suveran de Investiţii, adoptat

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, în calitate de for legislativ decizional, proiectul de lege privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţi.

Proiectul a fost votat de deputați, 174 voturi pentru (PSD, ALDE, UDMR și minorități), 98 de voturi împotrivă (PNL și UDR).

Liberalii afirmă că legea care tocmai a fost votată de Camera Deputaților ”încalcă principiul bicameralismului” și ”din start” are un caracter neconstituțional.

Această lege încalcă principiul bicameralismului, în sensul că la Camera Deputaților au fost introduse în lege noi companii, pe lângă cele inițiale, care urmează să intre sub administrarea acestui fond mamut, companii care nu au primit și votul senatorilor. Așadar, din start, legea are un caracter neconstituțional!, potrivit Agerpres.

Lista pachetelor de acţiuni care constituie aport în natură la capitalul social iniţial al FSDI a fost completată cu zece operatori economici, faţă de cei 23 prevăzuţi iniţial: Complexul Energetic Oltenia SA, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA, Societatea Naţională de Radiocomunicaţii SA, Compania Naţională Poşta Română SA, Aeroportul Internaţional Traian Vuia Timişoara SA, Uzina Termoelectrică Midia SA, Telecomunicaţii CFR SA, Societatea de Tratament Balnear Recuperare a Capacităţii de Muncă TBRCM SA, Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile SA, Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Fluviale SA.

Leave a Reply

Your email address will not be published.