Comunitatea Declic organizează, miercuri, un protest la Guvern, faţă de ceea ce denumeşte ”Legile Securităţii’’. ”Nu vrem să trăim într-un stat miliţienesc”, transmit organizatorii, care cer coaliţiei ”să renunţe de urgenţă la modificările abuzive din legile privind siguranţa naţionale”.

”Comunitatea Declic vă invită, miercuri, 22 iunie, de la ora 11:00, în faţa Guvernului – intrarea din str. Paris – la o acţiune de protest prin care cere coaliţiei de guvernare să renunţe de urgenţă la modificările abuzive din legile privind siguranţa naţională. Serviciile şi-au făcut legi pe ascuns şi şi-au dat puteri tot mai mari. În forma actuală, legile securităţii sunt un atac la democraţie şi ne întorc pe vremea Securităţii. SRI şi SIE vor, printre altele, să oblige cetăţenii şi firmele să dea informaţii în numele „siguranţei naţionale”, dar şi ca Parlamentul şi Curtea de Conturi să nu mai verifice cum au cheltuit fondurile”, au transmis organizatorii. Ți se pare abuziv că serviciile își fac legi pe ascuns și le servesc Guvernului, deși n-au acest drept? Atunci vino să-ți exprimi opoziția. În forma actuală, legile securității sunt un atac la democrație și ne întorc pe vremea Securității, într-un comunicat de presă.

Potrivit reprezentanţilor Comunităţii Declic, în timp ce procurorii pierd din autoritate, pentru că trebuie să anunţe serviciile dacă ar îndrăzni să ancheteze un angajat al acestora, preşedintele ţării primeşte mai multă putere asupra serviciilor.

Urmăriți Cronica Olteniei și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.