Primarul liberal al comunei doljene Sopot, Cătălin Trăistaru, continuă dezvoltarea localității prin investiții cu finanțare europeană sau națională.

Saptamana trecuta, edilul comunei Sopot a semnat, la Ministerul Dezvoltarii, doua mari proiecte pentru dezvoltarea comunei, ambele proiecte finantate prin PNRR.

Potrivit acestuia, primul proiect se refera la digitalizarea serviciilor administrative la nivelul localitatii, prin care sunt oferite facilități pentru cetățeni pentru a rezolva online problemele administrative, iar al doilea proiect, finanțat tot prin PNRR, se referă la reabilitarea energetică a clădirii primăriei comunei Sopot.

Tot prin PNRR a fost depus si un al treilea proiect care se refera tot la digitalizarea unor servicii precum sistemul de plati online, monitorizare video la nivelul localitatii, dar si o statie de incarcare pentru maşini electrice. Acest proiect se afla in evaluare si au fost solicitate anumite clarificari.

De asemenea, in afara de proiectele pentru care au fost semnate recent contractele de finantare prin PNRR, in comuna Sopot vor demara, in acest an, o serie de noi proiecte privind dezvoltarea localitatii, proiecte venite sa contribuie la cresterea calitatii vietii tuturor locuitorilor.

Sistem de alimentare cu apă potabilă in comuna Sopot

”In luna ianuarie am semnat contractul de alimentare cu apă în comuna Sopot, un proiect finantat prin Anghel Saligny si mult asteptat de toti locuitorii comunei Sopor. Lucrarile vor demara undeva, in vara, deoarece mai dureaza pana obtinem toate avizele necesare. Cu Administratia Fondului pentru Mediu asteptam sa semnam contractul, deoarece ne-au comunicat ca am castigat proiectul privind reabilitarea unei scoli din punct de vedere al eficientei energetic. Totodata ne pregatim sa construim un parc fotovoltaic pentru primarie, care va duce la o reducere semnificativă la factura de energie”, a declarat primarul comunei Sopot, Cătălin Trăistaru.

Parc fotovoltaic pe 500 de hectare

Construirea celui mai mare parc fotovoltaic din judetul Dolj va începe în această vară. Un parc fotovoltaic pe o suprafata de 500 de hectare, cel mai mare proiect de acest tip din judetul Dolj, se construieste la Sopot. Potrivit edilului, aceasta investitie este una extrem de benefica pentru comuna Sopot, care a pus la dispozitia investitorilor o parte din teren.

 

1 COMENTARIU

  1. Sunt toate minciuni! Asta ani de zile pînă a făcut un pod de lemn peste un pîrîu și acela făcut ca în anii 60 din bârne de lemn nu se va face ce se promite nici în 10 ani nu a făcut în 7 mandate și face acum? Baliverne!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.