Primarii şi secretarii primăriilor din judeţul Mehedinţi au fost convocaţi miercuri, 28 septembrie, de Instituţia Prefectului judeţului Mehedinţi, la o primă şedinţă cu privire la organizarea alegerilor parlamentare din luna decembrie 2016.

Întâlnirea s-a desfăşurat în sala mare a Palatului Administrativ şi a fost susţinută de prefectul judeţului Mehedinţi, Cristinel Pavel, subprefectul Andrei Stănişoară, Mihaela Eugenia Durac – expert parlamentar din partea Autorităţii Electorale Permanente, col. Nelu Mitoiu – şeful STS Mehedinţi.
Prefectul  judeţului Mehedinţi, Cristinel Pavel, a declarat că vrea ca alegerile generale de la sfârşitul acestui an să fie organizare corect, fără incidente şi a atras atenţia asupra respectării prevederilor legale şi îndeplinirea atribuţiilor ce revin primarilor şi secretarilor în baza legii.
„Le-am adus la cunoştinţă primarilor şi secretarilor în această şedinţă de instruire actele normative care guvernează acţiunea de organizare şi de pregătire a alegerilor parlamentare din această iarnă şi le-am făcut precizările şi clarificările necesare privind obligaţiile şi atribuţiile pe care le au în acest calendar de desfăşurare şi de organizare a alegerilor. Au fost prezenţi şi au ţinut să aducă clarificări şi explicaţii reprezentantul Autorităţii Electorale Permanente, care are un rol extrem de important în această acţiune, cât şi reprezentantul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, instituţie care asigură toată conexiunea şi transmisia de date în timp real pe parcursul procesului electoral”, a declarat prefectul Cristinel Pavel.
Prefectul judeţului Mehedinţi a prezentat un material amplu cuprinzând, pe lângă actele normative ce reglementează organizarea şi desfăşurarea alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016,  informaţii detaliate privind dreptul de vot, listele electorale, organizarea secţiilor de votare sau afişajul electoral.
„Vreau să vă spun că a fost constituită comisia tehnică judeţeană la nivelul Prefecturii pentru pregătirea şi organizarea alegerilor, a fost constituit grupul tehnic de lucru de pe lângă comisia tehnică judeţeană cu atribuţii în ceea ce priveşte rezolvarea şi soluţionarea problemelor curente care apar. Deja s-au făcut paşi importanţi în ceea ce priveşte logistica necesară, s-au stabilit dimensiunile ştampilelor şi, totodată, s-a postat în SEAP documentaţia de atribuire pentru achiziţionarea serviciului tipărire a buletinelor de vot”, a precizat prefectul judeţului Mehedinţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here