craiova

Curtea de Conturi a dat iama in Primaria Craiova, iar dupa ce si-a facut treaba a anuntat rezultatul: Primăria Craiova a efectuat plati nelegale de peste 10 milioane de lei catre RAT Craiova, Potrivit consilierului local USR, Cezar Dragoescu, primaria a apelat la acest artificiu pentru a tine RAT Craiova pe linia de plutire, fara acesti bani compania ar fi intrat in faliment. Potrivit consilierului local USR, Primăria Craiova a plătit TVA pentru facturi ce nu conțineau TVA. Astfel, artificial, au crescut încasările la RAT Craiova. Fără aceste 7,2 mil. lei, SC RAT Craiova intra într-o pierdere uriașă, arâtând, așa cum am spus de nenumărate ori, incompetența managementului pus de PSD în fruntea regiei. De asemenea, neregulile gasite in Primaria Craiova nu se opresc la aceste plati nelegale.

”Incă de la prima ședință de Consiliu Local Craiova, USR a solicitat executivului să auditeze regiile din subordinea Primăriei Craiova.
Acest lucru nu s-a întâmplat pentru a nu ieși la iveală cât de adânci sunt aceste găuri negre, regiile ticsite de activul de partid.

Însă nu au putut evita auditul Curții de Conturi. Concluzia auditului este: catastrofa administrației PSD Craiova ne-a costat direct din buzunare pe noi toți craiovenii peste 10 mil. lei, din care 7,5 mil prejudiciu și 2,8 mil abateri financiar contabile.
Haideți să vedem cum se cheltuie banul public în Craiova:

În urma ultimului audit efectuat în anul 2021 la UAT Craiova, s-au constatat prejudicii în valoare totală de 7.5 mil lei și abateri financiar-contabile în valoare totala de 2.8 mil lei, aferente anului 2020.

Prejudiciul principal se referă la plăți nelegale efectuate de primărie către SC RAT Craiova în anii 2019, 2020 și 2021. Plățile în sumă de 7.2 mil lei reprezinta compesanții aferente contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane, cauzate de decontarea TVA-ului pentru operațiuni necuprinse în baza de impozitare.
Plățile au fost efectuate pe baza unor facturi ce cuprind TVA, deși aceste plăți reprezentau o acoperire a costurilor efectuate de SC RAT Craiova.

Concret, Primăria Craiova a plătit TVA pentru facturi ce nu conțineau TVA. Astfel, artificial, au crescut încasările la RAT Craiova. Fără aceste 7,2 mil. lei, SC RAT Craiova intra într-o pierdere uriașă, arâtând, așa cum am spus de nenumărate ori, incompetența managementului pus de PSD în fruntea regiei.

Măsura dispusă de Curtea de Conturi pentru conducerea entității a fost de extindere a verificărilor în vederea stabilirii prejudiciului și recuperarea acestuia.
Solicităm urgentarea recuperării acestui prejudiciu având în vedere că vorbim de banul public!
Alte abateri constatate în urma auditului:

Primăria Craiova nu a întreprins demersurile necesare în vederea recuperării unor creanțe. Un caz concret este cel al unei finanțări nerambursabile pierdute, ca urmare a executării și finalizării cu întârziere a lucrărilor în cadrul proiectului Business Center Sud Craiova, în valoare de 1 mil lei.

În concluzie: incompetența administrației PSD ține orașul în subdezvoltare și craioveniii în sărăcie.
USR este singurul partid de opoziție și singura alternativă pentru dezvoltarea și reformarea României”, a scris consilierul Cezar Dragoescu, pe pagina de facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.