primar craiova

Discursul primarului Municipiului Craiova, Mihail Genoiu, cu prilejul deschiderii anului Universitar 2019-2020.

”Mă bucur să fiu astăzi în faţa dumneavoastră, la acest început de an universitar şi recunosc că de fiecare dată când mă prezint în fata studenţilor mă incearcă o emoţie constructivă, pentru că dialogul şi comunicarea cu tinerii reprezintă pentru mine o continuă provocare și bucurie.

În ultimii ani, Primăria Craiova a deschis ușile pentru colaborarea dintre mediul academic, economic și administrativ. Investițiile realizate de administrația locală atât în obiectivele cultural-turistice, dar și facilitățile oferite investitorilor au schimbat imaginea orașului. Sunt din ce în ce mai multe oferte de petrecere a timpului liber pentru studenți, dar s-au și diversificat oportunitățile de alegere a locului de muncă pentru absolvenți. Pe de altă parte, colaborarea excelentă din ultimii ani, dintre Universitate și Primărie, a condus la concretizarea unor oportunități inedite pentru absolvenții craioveni.

În urmă cu un an, am inaugurat, de exemplu, împreună cu Fundația Ford, Centrul de Resurse și Angajament (CRAF).

Este primul proiect conceput pentru a sprijini crearea de noi locuri de muncă, pentru a îmbunătăţi potenţialul economic şi nivelul de trai al locuitorilor din regiune, iar Primăria Municipiului Craiova promite că va continua să facă tot posibilul pentru atragerea de noi parteneriate fructuoase cu Universitatea din Craiova.

De altfel, poate cele mai importante acțiuni realizate în acest an de autoritățile locale pentru comunitate sunt chiar cele legate de tineri. Pentru prima dată, am constituit la Primărie, Consiliul Consultativ pe Probleme de Tineret al Municipiului Craiova. Este practic legătura directă dintre autorități și tineri, pentru că ne dorim să vă avem alături de noi, să veniți cu idei pentru și despre voi și să realizăm împreună politicile care vă interesează. Iar depunerea adeziunilor se face chiar în această perioadă, până pe 11 octombrie, la Primăria Craiova.

Așa că, dacă faceți parte din organizații studențești sau de tineret, vă așteptăm să deveniți membri ai Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret al Municipiului Craiova. Tot în sprijinul tinerilor, am demarat anul acesta, pentru prima oară la Primăria Craiova, concursul de proiecte pe finanțări nerambursabile pe legea tinerilor.

Vom depune, de asemenea, dosarul final de candidatură la titlul de Capitala Tineretului din România pentru anul viitor. Este o inițiativă în care ne-am implicat cu tot sufletul, alături de toate ong-urile de tineret din Craiova și suntem convinși că, datorită acestei candidaturi, vom crea și implementa împreună cele mai bune proiecte pentru tineri.

Este esențial ca noi toți să beneficiem în viitor de expertiza pe care o veți acumula în această perioadă, asta dacă vrem o dezvoltare dinamică și performantă, în care profitul şi bunăstarea să nu fie doar cuvinte pe hârtie.

Am toată aprecierea pentru cadrele universitare de aici care susțin maturizarea armonioasă nu doar în teorie, ci și în practică. Craiova are nevoie de elite, de profesioniști serioși, care își fac datoria și duc la bun sfârșit proiectele pe care le încep, dar mai ales de oameni care lasă ceva durabil în urma lor.

Dragi studenti, profitați de perioada studenției așa cum știți voi mai bine, ascultați de cei cu experiență și lăsați-vă imaginația să zburde atunci când e vorba de proiecte pentru voi, pentru comunitatea tinerilor.

Noi, autoritățile locale, suntem alături de voi și ne dorim să creionăm împreună viața voastră de adult activ aici, în Craiova, și nu în alte părți.
Le urez tuturor studenților, dar și profesorilor, înțelepciune, putere de muncă, un an universitar ușor și plin de roade profesionale! Mult succes!

Sursa foto: Mihail Genoiu/facebook.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here