Tupeul unui primar de comuna nu are limite, desi conduce o comuna cu doar 894 de locuitori, edilul si-a dat singutr salariu de 15 mii de lei pe lună. Este vorba despre Tudorel Gîscă, primarul  comunei Racovița, jud Braila, informeaza digi24.ro.

„Începând cu data de 01.04.2023, indemnizația lunară a domnului Gîscă Tudorel, primarul comunei Racovița, va fi de 15.000 lei brut”, scrie în document, care este semnat chiar de Gîscă și, paradoxal, avizat pentru legalitate de secretarul general al comunei, Elena Iuliana Dinicu.

Tudorel Gîscă – primar Racovița: S-a mărit salariul, coeficientul 4 înmulțit cu 3.000 de lei, salariul minim pe economie, iar rezultatul undeva pe la 12.000 de lei.

Reporter: Aşadar, în documente aveți 15.000 de lei pe brut pe lună.

Tudorel Gîscă – primar Racovița: Ok, da.

Hotărârea de Consiliu Local prin care primarul și-a mărit salariul la 15.000 de lei brut lunar a fost semnată la începutul anului de consilieri și, pentru legalitate, de secretarul general al comunei. Aceasta din urmă ne-a trimis să vorbim cu purtătorul de cuvânt al primăriei.

Secretar general Racovița: Noi avem purtător de cuvânt al primariei, care să dea relații publice. E persoană desemnată.

Reporter: Majorarea de salariu la 15.000 de lei brut a fost documentul semnat și de dumneavoastră, da?

Secretar general Racovița: Bineînțeles și e cu tot cu sporuri pentru fondurile europene. În două mandate și 8 ani, primarul a reușit să aducă doar apă potabilă în localitate.

Reporter: Cum stați cu utilitățile în comună, ce aveți și ce nu aveți?

Tudorel Gîscă – primar Racovița: Avem apă potabilă în localitate, avem proiecte prin care avem deja obținut prin Anghel Saligny să facem canalizare, scurgere ape uzate.

Reporter: Urmează, da? Tudorel Gîscă – primar Racovița: Da.

Reporter: Urmează canalizare și urmează gaze, da?

Tudorel Gîscă – primar Racovița: Da, urmează gaze, care avem promisiune. Localnicii nu sunt deranjați că edilul căștigă de câteva ori cât ei, chiar dacă rezultatele se lasă așteptate.

Localnic: Gaz, nu, de unde?! Nici în comună, dar în curte?!

Reporter: Canalizare? Localnic: Asta da, este, cu apă.

Reporter:Apă potabilă. Eu vorbesc de canalizare.

Localnic: Nu, nu, nu.

Localnic: Suntem foarte mulțumiți, alții nu avem care să-i ia locul aici. Nu mai este altul mai bun.

Reporter: Se justifică 15.000 de lei brut?

Localnic: Asta este meritul lui.

Localnic: Foarte bine. Foarte mulțumit. Om cumsecade, popular, respectuos.

Reporter: După 2 mandate nu aveți nimic. Localnic: Se mai fac încă 4. Reporter: Tot fără nimic.

Localnic: Da. Localnic: De la fiecare ia câte un pic, câte un pic, se adună.

Cristina Sipică – consilier Prefectura Brăila: Instituția prefectului a făcut sesizare la Camera de Conturi în septembrie pentru a verifica aceste aspecte. Înainte de a face sesizare la Curtea de Conturi am făcut numeroase adrese către primaria Racovița pentru a revoca hotărârea prin care și-a mărit salariul și în iunie 2023 s-a făcut acțiune în contencios administrativ. Dacă va fi găsit vinovat, primarul va trebui să restituie toți banii pe care i-a încasat ilegal.

Foto: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.