Prima victima a minerilor: Un grup al Termocentralei Rovinari a fost închis

Prima victima a minerilor: Un grup al Termocentralei Rovinari a fost închis

Greva salariatilor Complexului Energetic Oltenia face prima victima, si anume, un grup de producţie al Termocentralei de la Rovinari a fost oprit.

 La miezul nopții de miercuri spre joi, una din cele trei unități funcționale ale termocentralei de la Rovinari, cu o putere instalată de 330 MW fiecare, a fost închisă din lipsă de cărbune. Cu alte cuvinte, rezervele termocentralei de la Rovinari sunt pe sfârșite, compania având deocamdată cărbune pentru doar 2 unități de producție. Potrivit datelor Transelectrica, unitatea respectivă va rămâne închisă până pe 20 ianuarie, orele 23,59, potrivit provit.ro.

De asemenea, la termocentralele din Craiova și  Turceni, cărbunele mai este suficient pentru doar câteva zile.

 

Sunt circa 7.000 de mineri care au aderat la greva generală, grevă care a fost declarată nelegală de Tribunalul Gorj.

”Precizam că, în această perioadă, preţul pe piaţa de echilibrare pe care trebuie să îl plătească C.E. Oltenia pentru compensarea energiei nelivrate este la un nivel deosebit de ridicat.
În aceste condiţii, paguba adusă societăţii pentru nefuncţionarea grupurilor energetice, ca urmare a nerespectării hotărarii instanţei de judecată, poate depăşi zilnic suma de cca 15 milioane lei.
Totodată, pagubele pe care C.E. Oltenia le va înregistra în instalaţiile termocentralelor ca urmare a nepornirii si, respectiv, neasigurarii aburului tehnologic pentru grupurile repornite din stare rece, vor fi aditionate la cele reprezentand cantităţile nelivrate de energie electrică.

Conducerea CE Oltenia transmite catre salariatii protestatari un apel la intelegere, resposabilitate si rationament”, a trasmis CE Oltenia.

Foto: Radio Omega

Leave a Reply

Your email address will not be published.