Jill Biden, soția președintelui american Joe Biden, va vizita România în cadrul unui mini-turneu european, menit să sprijine eforturile Ucrainei în războiul cu Rusia.

Ța ara noastră va fi prima vizitată, pe 6 mai. Programul include Baza Mihail Kogălniceanu, unde sunt staționate trupe NATO, apoi o deplasare la București pentru o întâlnire cu membrii Guvernului, ai ambasadei SUA și refugiați ucraineni, conform CNN.

”Prima doamnă va pleca joi de la Washington spre România, cu oprire mai întâi la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, vineri, unde se va întâlni cu militarii înainte de a se îndrepta sâmbătă spre capitala Bucureşti. La Bucureşti, Biden va avea întâlniri cu membri ai Guvernului României, precum şi cu lucrători umanitari. România a cunoscut cel mai mare aflux de refugiaţi ucraineni ca urmare a crizei (după Polonia), cu sute de mii de ucraineni trecând graniţa în ţară de când a început războiul în urmă cu trei luni, potrivit Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi, precizează CNN. Biden, profesor de colegiu, va petrece, de asemenea, timp la Bucureşti cu cadre didactice care predau copiilor ucraineni strămutaţi”, trasmite CNN.

Urmăriți Cronica Olteniei și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.