Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost rănit după ce a fost împușcat. El a fost dus la spital la Bratislava, transmite Associated Press, romania.europalibera.org

Ora 17:10 – TA3 TV relatează că prim-ministrul Robert Fico a fost deja la spitalul Roosevelt din Banská Bystrica, unde va fi operat de urgență

Ora 17:03 – Un atac la adresa prim-ministrului este un atac la adresa statului, precum și la securitatea internă a Slovaciei, a declarat președintele partidului liberal SaS Branislav Gröhling. El îi urează premieruli Fico o însănătoșire grabnică. „Un atac la adresa premierului țării, oricare ar fi părerea noastră, este și un atac la adresa statului”, a spus șeful SaS, care a cerut societății să se calmeze. „Escaladarea care are loc în societate poate duce la ceea ce trăim acum”, a adăugat el.

„Faptul că avem opinii politice diferite este corect, le putem schimba politic în plenul Adunării Naționale a Slovaciei”, a spus Gröhling.

Mária Kolíková (SaS), președintele comisiei parlamentare pentru controlul activităților Serviciului de Informații Slovac, a descris incidentul ca un atac la adresa securității interne a Slovaciei. Se gândește să convoace o comisie specială, vrea să facă asta doar după un acord cu parlamentarii coaliției.

Ora 16:55 – Autoritățile de aplicare a legii (OČTK) vor lua toate măsurile pentru ca făptuitorul să fie pedepsit, a declarat procurorul general Maroš Žilinka pe o rețea de socializare.

Ora 16:55 – Robert Fico este în afara oricărui pericol după asasinat, au declarat mai multe surse pentru cotidianul Denník N. Are o rană la abdomen și, se pare, la brațe și picioare. El a fost transportat la Banská Bystrica.

Foto: news.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.