Pesta porcină africană a cuprins nouă județe din țară, boala neavând vaccin sau tratament, iar singura soluție constă în sacrificarea porcilor pentru eradicarea focarului.

Deși județul Mehedinți nu este sub amenințare iminentă, domnul Nicolae DRĂGHIEA a convocat în ședință extraordinară Centrul Local de Combatere a Bolilor Mehedinți, în scopul analizării măsurilor de prevenție luate până în prezent și dacă acestea sunt suficiente pentru a preveni apariția bolii în județul nostru.

Prefectul a solicitat Direcției Sanitar Veterinare Mehedinți, ca principal actor în luarea măsurilor profilactice, să analizeze situația acordării unei asistențe tehnice calificate în cele două puncte de trecere a frontierei din județul nostru, să colaboreze foarte strâns cu autoritățile administrației publice locale și cu instituțiile care au atribuții în controlul autovehiculelor aflate în trafic și să utilizeze toate mijloacele pentru ca regulile de prevenire să ajungă la fiecare gospodar din județ.  Totodată, a mai solicitat prefectul Nicolae DRĂGHIEA să fie constituit un grup de comunicare pentru ca orice informație apărută pe această temă să poată fi recepționată cât mai repede.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here