covid prefectura dolj

Daca nu stiati, incepand cu luna august 2020 toti angajatii prefecturi Dolj, aproape toti, primesc spor COVID – 30% din salariu de baza. Astfel, in baza OUG 131/2020 angajatii prefecturi, aproape toti, in afara de prefect si subprefect, au beneficiat si inca beneficiaza de acest spor.

Ce spune OUG 131/2020 referitor la aceste sporuri

Art. 5. – (1) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, pe perioada stării de alertă instituite prin Hotărârea Guvernului nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, aprobată cu modificări şi completări prin Hotărârea Parlamentului României nr. 5/2020, cu modificările şi completările ulterioare, şi prelungită prin Hotărârea Guvernului nr. 476/2020, cu modificările şi completările ulterioare, şi prin Hotărârea Guvernului nr. 553/2020, cu modificările şi completările ulterioare, personalul instituţiilor prefectului implicat în activităţi de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de Covid-19, a cărui finanţare se asigură de la capitolul 51.01 „Autorităţi publice şi acţiuni externe”, beneficiază de un spor de 30% la salariul de bază, cu excepţia prefectului şi subprefectului.

Cum s-au batut cu pandemia angajatii prefecturii Dolj

Angajatii Prefecturii Dolj sustin ca au fost implicați încă de la început în activități care au inclus un mare factor de risc, cum ar fi: introducerea in baza de date a locatiilor unde au fost depistate cazuri COVID, trasmiterea buletinelor informative cu numarul de cazuri inregistrate, distribuitea mastilor de protectie etc.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here