Stirea precum ca mai multi ofiterii din cadrul ISU Dolj si-au adus rudele in institutie a ajuns si la urechile ministrului Marcel Vela, care a trimis Corpul de control.

Concursurile în urma cărora au pătruns în sistem mai multe rude de ofițeri au făcut chiar obiectul unui dosar penal, dar procurorii au decis neînceperea urmăririi penale.

Informațiile apar în concluzia unei anchete declanșate chiar de ISU: ”În cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgență ”Oltenia” al Județului Dolj sunt angajate 101 cadre militare care au diferite grade de rudenie între ele”. Defalcat, situația arată astfel: 18 sunt ofiţeri (9 pe funcții de conducere), iar 83 sunt subofiţeri (4 pe funcții de conducere – şef GIS – Gardă Intervenție Stingere)”.

În capul listei ”piloșilor” se află chiar fiul inspectorului șef al ISU Dolj, colonel Constantin Florea, care este plutonier în cadrul Detașamentului 1 Pompieri Craiova, potrivit Libertatea.ro. Colonelul Florea mai are și patru fini pe statul de plată. ”Nașul și finul de cununie nu au o legătură de rudenie”, s-a apărat inițial inspectorul șef.
Potrivit ANI,  cadrul militar nu este funcționar public și nu intră sub incidența legii care reglementează conflictul de interese și incompatibilități”, se arată în motivarea IGSU, potrivit sursei citate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here