Astăzi, la sediul PNL Dolj, a avut loc o întâlnire pe tema combaterii consumului de droguri în rândul elevilor.

La eveniment au participat Monica Anisie, președinta Comisiei de Învățământ a Senatului României, Bogdan Cristescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Educației, deputatul Nicolae Giugea, președintele PNL Craiova, Daniel Ion, inspector școlar general la IȘJ Dolj, Monica Sună, Oana Zaharie, precum și alți reprezentanți ai învățământului doljean.

Problema consumului de droguri în rândul tinerilor este una extrem de importantă, iar combaterea acestui flagel nu se poate face decât prin conlucrarea tuturor factorilor responsabili: școala, autoritățile și familia.

Datele oficiale arată că, în prezent, în România un milion de persoane au consumat măcar o dată droguri, iar anul trecut numărul dosarelor instrumentate de DIICOT cu tematica droguri a depășit 20.000.

Printre soluțiile propuse în cadrul întâlnirii se numără derularea în cadrul unităților școlare a unor programe de conștientizare a riscurilor consumului de droguri de către tineri, înăsprirea legislației în ceea ce privește traficul de droguri, înființarea mai multor centre pentru persoanele dependente și creșterea numărului de consilieri școlari.

De altfel, PNL are o inițiativă legislativă privind eliminarea pedepsei cu suspendare în cazul traficului de droguri de mare risc, precum și majorarea pedepselor pentru fapte de efectuare fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

De asemenea, există un proiect de înființare a mai multor centre regionale de dezintoxicare şi recuperare a dependenţilor de droguri. Aceste centre ar urma să funcționeze în fiecare regiune a țării.

În perioada următoare PNL Dolj va elabora un program de acțiuni prin care va aduce acest fenomen în atenția publică și va propune soluții concrete pe plan local, prin consultare cu toți cei interesați de combaterea consumului de droguri.

Biroul de presă al PNL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.