Ploile revin în forţă: Cod galben de ploi in Oltenia

Ploile revin în forţă: Cod galben de ploi in Oltenia

Meteorologii au emis averteziare meteo cod galben de ploi in Oltenia. Administratia Nationala de Meteorologie anunta ca, incepand de miercuri, 13 iunie, ora 14,  pana vineri 15 iunie, ora 8.00, se vor semnala instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate.

De asemenea, o informare meteo de instabilitate atmmosferica intra in vigoare marti  seara, la ora 20, pana miercuri, ora 14.00.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 12 iunie, ora 20 – 13 iunie, ora 14
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică;
Zone afectate: conform textului;

      

      În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Maramureș, nordul Moldovei, local în Transilvania, Crișana și Banat, precum și în zona Carpaților Orientali și a Munților Apuseni. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie și condiții de grindină.  

     În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

ntervalul : 13 iunie, ora 14 – 15 iunie, ora 08
Zonele afectate : conform textului și hărții
Fenomene : instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate
Mesaj :

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 13 iunie, ora 14 – 15 iunie, ora 08
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate;
Zone afectate: conform textului și hărții;

     În Banat, Crișana, Oltenia, Maramureș, Transilvania, jumătatea de vest a Munteniei și în zonele de munte, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină.
Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp, îndeosebi în sud-vest și în zona montană.În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe suprafețe mici, în special pe parcursul zilei de joi, 14 iunie. COD GALBEN DE PLOI IN OLTENIA

Leave a Reply

Your email address will not be published.