Peste un milion de pensionari riscă să nu mai beneficieze de pensii mărite

Peste un milion de pensionari riscă să nu mai beneficieze de pensii mărite

Peste un milion de pensionari care încasează pensia minimă ar putea să nu mai beneficieze de o mărire începând cu luna septembrie, deoarece partidele din Opoziţie vor să abroge Ordonanţa de Urgenţă 114. Daca Ordonanta va fi abrogata, toti penionarii cu pensie minima nu vor beneficia de majorarile din luna septembrie.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, dă însă asigurări că acest lucru nu se va întâmpla şi mizează pe faptul că PSD deţine majoritatea parlamentară.

“În momentul în care noi am elaborat legea nouă a pensiilor, am prevăzut acel atac la CCR. În OUG 114 am prevăzut şi cele două măsuri care îi privesc pe pensionari, majorarea valorii punctului de pensie şi majorarea indemnizaţiei sociale, cunoscută ca pensia minimă. Suntem acum în situaţia în care noi deja am trimis la tipărire cupoanele pentru luna septembrie. Ceea ce mă deranjează foarte tare şi mă voi opune public este această dorinţă a colegilor din Opoziţie de austeritate

. E ceva foarte grav, ne aducem aminte din 2010 când nu au crezut în nimic altceva, decât în austeritate, în tăierea veniturilor românilor şi în majorările de taxe. Acum, prin declaraţiile dumnealor, şi vă aduc aminte acea impozitare pentru IT-işti, acea renunţare la subvenţii, după am treilea an în care vom fi în top în agricultură cu producţia, să renunţăm la subvenţii este un lucru greşit. Am văzut de asemenea o declaraţie cum că ar trebui să tăiem sporurile salariaţilor şi să nu mai acordăm tichetele de vacanţă, cre şi-au demonstrat eficienţa. Iată că suntem într-o logică a tăierilor a colegilor din Opoziţie.

Spre deosebire de ei, noi nu vom face acest lucru, şi aşa cum am spus în campania electorală, majorarea punctului de pensie, dublarea punctului de pensie până în 2020 se va întâmpla, iar ceea ce înseamnă indemnizaţia socială – pensia minimă cu siguranţă va fi plătită aşa cum am spus în OUG 114, adică cu noua valoare de 704 lei. Sumele necesare sunt cuprinse în bugetul Ministerului Muncii, în speţă Casa Naţională de Pensii Publice şi cu siguranţă nu avem nicio sincopă aici”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.